תקופה של מלחמה, קשיים כלכליים, נהיגה בכבישי ארצנו.. המציאות שלנו הפכה להיות מורכבת מאוד בשנים האחרונות, והתחושה היא שזה הופך לא קל לחיות כאן עם תחושת רווחה אישית ומרווח נשימה. מתח מתמשך, סטרס, הוא תגובה טבעית לחלוטין למצב הזה. למעשה, זו תגובה טבעית של המערכת העצבית שלנו, והיה מפתיע אם היינו פשוט נשארים אדישים למציאות הסובבת אותנו. אולם הבעיה מתחילה כאשר אנו מאבדים את היכולת לווסת את המתח, ואנו סובלים ממצב של עומס מצטבר על המערכת העצבית.
לסטרס מתמשך יש השפעות ארוכות טווח על הבריאות שלנו, על החוסן הנפשי והמסוגלות שלנו להתמודד עם המציאות, ועל החוסן החברתי שלנו כחברה בריאה ומתפקדת.
המחקר בארץ בתחום הסטרס והשפעותיו התפתח מאוד בשנים האחרונות. מסתבר, כי ישראל הנה מדינה מובילה בייצוא של ידע יישומי המתמקד במיומנויות הורדת השפעות הסטרס לטווח הארוך. כיצד קרה, אם כך, שהידע הזה עדיין לא הגיע דווקא למליוני הישראלים הזקוקים לו?
ראשית, חשוב להבין כי יש דרך טבעית להתמודדות עם סטרס על ידי אימון של הגוף להרגעת המערכת העצבית, על ידי הפעלת המנגנון הנקרא "עצב הואגוס". הפתרון הזה אינו חדש ולמעשה ידוע כבר אלפי שנים (למשל, בטכניקות של מדיטציה). אולם מסתבר, שרוב האנשים לא מיומנים מספיק בהפעלתו ורבים מאיתנו אינם מודעים אליו. עצב הואגוס או ה"העצב התועה (מסתעף)" כפי שהוא מכונה בספרות המחקרית, הנו גשר עצבי מרכזי בגוף, המחבר בין המוח למערכת הנשימה והעיכול. העצב הזה הוא מנגנון מרכזי במנגנון העצבי שלנו האחראי לרגיעה. להפעלה נכונה של קצב פעילות עצב הואגוס יש השפעה משמעותית על הרגעת הגוף ממצב עוררות יתר של המערכת העצבית, מה שאנחנו חווים כ"סטרס".
בשביל לייצר ערוץ יעיל ופשוט להפצת הידע המעשי כיצד לווסת את תחושת הסטרס הזה בצורה יישומית, החלטנו לפתח תוכנית דיגיטלית מקיפה אך קלה ללימוד וליישום. לצורך כך, גייסנו שני חוקרים מובילים מתחום הטיפול והמחקר הפסיכולוגי - אסף גיטלר, פסיכולוג רפואי המתמקד בחקר הסטרס והשפעותיו, וד"ר יובל עודד, מומחה בעל שם עולמי בתחום הפסיכולוגיה הקלינית, הביופידבק וה CBT. החיבור בין שני החוקרים אפשר לנו לפתח לראשונה תוכן דיגיטלי יישומי הממוקד במטרה אחת מרכזית - לימוד ואימון במיומנויות רגיעה, המאפשרות התמודדות יעילה יותר עם סטרס ולמעשה בטווח הארוך מאפשרות הורדה משמעותית של השפעת הסטרס על הגוף.
התוכנית שפיתחנו, "סטרס אאוט", הנה המקיפה מסוגה בישראל. התוכן הזה הועבר למאות אנשי טיפול בסדנאות פרונטליות, אולם עכשיו לראשונה הידע הפך לנגיש עבור כל אדם ואדם החפץ ללמוד ולהתאמן במיומנויות התמודדות עם סטרס בחיי היום יום.
עיקר התוכנית הדיגיטלית סטרס אאוט הנו האימון היומיומי. בנינו קבצי הנחייה קולית יחד עם אסף גיטלר וד"ר יובל עודד, המאפשרים לכל אדם ליישם את המיומנות הנלמדת. למעשה, אימון של חמש עד עשר דקות ביום יכול להיות משמעותי מאוד בהקשר של הרגעת המערכת העצבית והורדת מפלס המתח הגופני והנפשי. זהו ממש "אימון כושר" למערכת העצבית, בדיוק כמו כפי שאימון ספורט הנו מדוייק עבור מערכת השרירים והסיבולת שלנו. מעבר לכך, נתנו דגש על יישום של הפרקטיקה במצבים יומיומיים כגון - למידה למבחנים, התמודדות עם משימות, התכוננות לשיחה חשובה ואפילו בנהיגה על הכביש.
הייחוד של התוכנית הנו בהפקה מושכלת של סרטי וידאו ממוקדים וקצרים, המלמדים את עיקרי המיומנות, ומיד לאחר מכן הנגשת קבצי ההנחיה הקולית המאפשרים אימון הלכה למעשה. השילוב הזה מאפשר תהליך למידה משולבת באימון, עם מטרה לאפשר לכם להרגיל את הגוף להשתמש במיומנויות הללו, עד לרמה שכבר לא תצטרכו את קבצי ההנחייה הקולית ותוכלו לבצע את האימון בעצמכם, בכל סיטואציה בה זה אפשרי עבורכם.

החברה שלנו זקוקה יותר מתמיד לחוסן חברתי מוגבר. אנחנו שואפים להנגיש את הידע לכל אחד ואחת החפצים ללמוד להתמודד טוב יותר עם מה שהחיים מזמנים עבורנו, ולכן החלטנו לתמחר את התוכנית הדיגיטלית הזו, שעלות הפקתה הגיעה לעשרות אלפי שקלים, במחיר סמלי בלבד.
"סטרס אאוט" התוכנית הדיגיטלית המקיפה בישראל ללימוד מיומנויות התמודדות עם סטרס בחיי היום יום, פותחה על בסיס של עשרות שנות נסיון טיפולי ומחקרי. התמהיל הייחודי שלה מאפשר אימון הלכה למעשה של התמודדות עם סטרס, והידע שהיה שמור עד לא מזמן לאנשי מקצוע בלבד, נפתח עכשיו לציבור הרחב במחיר נגיש ושווה לכל נפש.